Web site Isaac Heertje
Navigatie
Home
Foodmicrostucture
Benoeming tot senior scientist
Joodse Gemeente Breda
Articles
Bibliografie
Downloads
Web Links
Contact Me
Photo Gallery
Search
Calendar of Events
Gebruikers online
Gasten online: 2
Geen leden online

Aangemelde Leden: 9
Niet-geactiveerde Leden: 34
Nieuwste lid: dana
Calendar of Events

<<Apr 2024>>
SuMoTuWeThFrSa
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Year overview

Artikelen: redevoeringen
Jom Hasjoa herdenking 2004
Ieder jaar op Jom Hasjoa is er een herdenking van de slachtoffers van de nazi-terreur in de Hollandsche Schouwburg te Amsterdam. Ik werd naast de Israelische ambassadeur en de Burgemeester van Amsterdam uitgenodigd om een korte toespraak te houden als vertegenwoordiger van de generatie die de oorlog nog heeft meegemaakt. Vol emotie heb ik op 18 april 2004 onderstaande woorden gesproken.Afscheidsrede van URL Vlaardingen
Op 2 oktober 1996 nam ik, na een 30-jarige loopbaan als senior scientist afscheid van het Unilever research laboratorium in Vlaardingen. In mijn toespraak bij dat afscheid deed ik een aantal uitspraken over de manier waarop vernieuwende research kan worden gedaan. Een van de uitspraken is: 'laten we de chaos omhelzen; dat is goed voor ons". Het deel van het verhaal dat daarop betrekking heeft volgt hieronder.

Afscheid van Albert Horstman
Op 13 mei 1997 overleed op 87 jarige leeftijd mijn pleegvader uit de oorlog: Albert Horstman. Overmand door emoties nam ik op 17 mei 1997 in de aula van Moscowa te Arnhem afscheid van hem met de volgende woorden.

raadslid
Van 1970-1974 was ik lid van de gemeenteraad van Spijkenisse. De eerste jaren van die periode fungeerde ik als fractievoorzitter van de z.g. PPP fractie (een combinatie van P.v.d.A., P.S.P.en P.P.R.) Ik heb in die functie vele bijdragen mogen leveren tot het publieke debat. Onder andere zijn daar: - de algemene beschouwingen - een pleitrede voor de stad en haar samenleving - een beschouwing over het stadscentrum Uit de algemene beschouwingen van 1971, getiteld "leefbaarheid en samenleving" citeer ik hier een aantal pagina's. Zij hebben in het kader van het huidige( het is nu 2009) debat niets van hun actualiteit verloren. Over het hierbij gebruikte ruime welvaarts begrip werd uitgebreid van gedachten gewisseld met broer Arnold.

raadslid/ pleitrede
In een pleitrede voor de stad en haar samenleving werd bezwaar gemaakt tegen de visie van het db van Rijnmond over de stedelijke ontwikkeling van Spijkenisse. Sleutel begrippen zijn diversiteit en harmonische samenleving

raadslid/ afscheidsrede
IN 1974 nam ik afscheid van de gemeenteraad van Spijkenisse met het uitspreken van een rede. Aan het raadslidmaatschap en het afscheid werd in de kolommen van de plaatselijke krant "de Botlek" van 26 september 1974 aandacht besteed onder de kop "Heertje liet niet uit te wissen indruk achter". Hiermee werd afscheid genomen van het politiek bedrijf. De opgedane ervaringen kwamen o.a. van pas bij de latere activiteiten in de ondernemingsraad van Unilever Research (1976-1980) en het voorzitterschap van de Ned. Isr. Gem. Breda (1977-1994).

Leon Delvenne
Leo Delvenne was een studievriend die mij heeft geholpen met de experimenten in het kader van mijn proefschrift getiteld "fast neutron activation detectors". Samen met zijn toenmalige vrouw Priscilla werden zij vrienden voor het leven. Leon overleed op 25 oktober 2003. Bij zijn crematie op 31 oktober 2003 sprak ik bijgaande rede uit.
Beluister speech

In de Arent: bij de inwijding van de Synagoge 1992
Ondrer grote belanstelling van ambassadeur, burgemeester, bisschop, rabbijnen, bestuurderen en vele andere genodigden werd op 20 september 1992 de Synagoge van Breda voor de tweede maal in zijn historie ingewijd. De plechtigheid vond plaats op 2 locaties. In het toenmalige etablissement de Arent kreeg ik de sleutel van de Synagoge overhandigd door de voorzitter van de Stichting herbouw Synagoge Breda Mevrouw Annie den Hamer. Ik sprak toen de volgende woorden.

In de Synagoge: bij de inwijding
Onder grote balngstelling van ambassadeur, burgemeester, bisschop, rabbijnen en vele andere genodigden werd op 20 septembet 1992 de Synagoge van Breda voor de tweede maal in zijn historie ingewijd. De plechtigheden vonden plaats op 2 locaties: in het toemalige etablissement de Arent en in de Synagoge. De rede in de Arent staat elders op deze website. In de Synagoge sprak ik de volgende woorden.
Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet inloggen om een bericht te kunnen plaatsen.

Nog geen bericht geplaatst.
Copyright © 2007