Lifetime Achievement award
Geplaatst door isaac op April 15 2014 13:06:23



Van 28 maart- 2 april 2014 vond in Amsterdam het congres plaats van het "Food Structure and Functionality Forum (FSFF)"
. Het betreft hier het vakgebied waaraan ik binnen Unilever research (1974- 1996) vele bijdragen heb geleverd.
Toch was ik verbaasd dat ik zoveel jaren na mijn pensionering tezamen met Rotie werd uitgenodigd aan te zitten bij het symposium diner op dinsdag 1 april.
Die verbazing ging over in een aangename verassing toen ik door verschillende sprekers aan de “ high table” uitgebreid in het zonnetje werd gezet voor mijn bijdragen aan het vakgebied zoveel jaren na dato.
O.a. werd melding gemaakt van de succesvolle (tot 1 april 2014, 1060 downloads) her publicatie van het artikel Structure and function of food products, a review in het nieuwe tijdschrift Food structure (1, 2014, 3-23 uitgave Elsevier Ltd.). Een artikel wat eerder verscheen in het oude tijdschrift Food structure (12, 1993, 343-364, uitgave Scanning Microscopy International).
Als klap op de vuurpijl werd mij door de voorzitter van het FSFF, Prof. Dewettinck een “Lifetime Achievement “ Award aangeboden. Tevens werd ingesteld een “Isaac Heertje Distinguished Scientist Award” die 2 jaarlijks zal worden uitgereikt voor baanbrekend werk op het gebied van voedingsmiddelen structuur.
Al met al was dit voor mij een bijzonder gedenkwaardige dag.



Food Structure and Functionality Forum | Where microstructure meets functionality

Structure and function of food products: A review